bebooki

Hoe kan een belastingadviseur jouw bedrijf helpen?

Ook als bedrijf moet je belastingaangifte doen. Wet- en regelgeving rondom belastingen kunnen nog wel eens verwarrend zijn. Vaak zijn er mogelijkheden om omtrent belastingen geld te besparen, maar heb je als ondernemer geen tijd om interesse om hier dieper in te duiken. Als dat bij jouw bedrijf ook het geval is, dan heb je misschien baat bij het inschakelen van een belastingadviseur of fiscalist. Zelfs voor kleine bedrijven kan een adviesgesprek met een belastingadviseur geen kwaad. Lees hieronder meer over de verschillende adviezen die je voor je bedrijf kunt krijgen en hoe een belastingadviseur kan helpen met het besparen van geld. Ben je op zoek naar een belastingadviseur in Arnhem? Bekijk dan de link.

Waar kun je advies over krijgen?

Elke ondernemer is gebaat bij maximaal belastingvoordeel. Bedrijven doen belastingaangifte voor onder andere inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, BTW, schenk- en erfbelasting, loonheffing en dividendbelasting. Een belastingadviseur kan ook adviezen geven over de juridische structuur van bedrijven. Wanneer je eraan denkt om het bedrijf te verkopen of te fuseren, is het ook wijs om met een belastingadviseur te praten voor de beste fiscale oplossing. Bij dit soort grote veranderingen is het altijd aan te raden om van tevoren fiscaal advies te verzamelen. Daarnaast zijn er ook adviseurs gespecificeerd in pensioenen. Belastingadviseurs zijn door hun vak ook direct betrokken bij veranderingen en ontwikkelingen wat betreft belastingen en wet- en regelgeving.

Hoe bespaar je geld?

Door een belastingadviseur in te schakelen, heb je iemand aan je zijde met veel verstand van belastingen. Voor een buitenstaander kan de belastingwereld soms op wartaal lijken, en er zijn ook een aantal grijze gebieden. Niet alleen krijg je hulp bij de beste oplossingen van belastingwetten, het is vaak ook financieel gezien voordelig. Ondanks dat een belastingadviseur niet goedkoop is, verdient hij/zij zich snel terug. Zo’n professional kan je ook meer vertellen over belastingvoordelen, speciaal voor ondernemers. Hierbij kun je denken aan ondernemersaftrek zoals de zelfstandigenaftrek, startersaftrek, WBSO of meewerkaftrek. Daarnaast is er ook een MKB-winstvrijstelling, bedrijfskosten, afschrijvingen, investeringsaftrek, milieuvriendelijke investeringen en nog veel meer kosten waar een belastingadviseur je mee kan helpen. Een belastingadviseur is erop gericht om de ondernemer zo min mogelijk belasting te laten betalen.